Your browser is out-of-date.

You need to update your browser to use the site.

Update to the latest version of Internet Explorer
suplementy1.pl

DIGESTIVE ENZYMES

  • Producent: Calivita
  • Ilość: 100 tabletek
  • Dostępność: W magazynie
BRAK CENY

 
Digestive Enzymes - Idealne trawienie!
  
 
CHWILOWY BRAK PRODUKTU

Digestive Enzymes zawiera kompleks naturalnych enzymów trawiennych. Aktywne składniki produktu mogą być pomocne w przypadku kłopotów z trawieniem, dzięki czemu poprawia się jakość życia. Pankreatyna, pepsyna, papaina, proteaza, bromelaina, diastaza są odpowiedzialne za rozkład białek, węglowodanów i tłuszczów.
 
Podstawowym warunkiem idealnego wykorzystania substancji odżywczych jest właściwy proces trawienia.
 
Aktywne składniki produktu to substancje pochodzenia roślinnego oraz enzymy trawienne, wytwarzane również przez nasz organizm, które mogą korzystnie wpływać na prawidłowy przebieg procesów trawienia, a przy niedoborze soków żołądkowych – mogą być pomocne w przypadku kłopotów z trawieniem.
 
Procesy życiowe wymagają energii, którą czerpiemy m.in. z żywności.
 
Enzymy trawienne odgrywają istotną rolę w przekształcaniu pokarmu w energię. Rozkładają go na proste składniki, czyniąc je gotowymi do wchłonięcia przez przewód pokarmowy.
 
Pankreatyna to mieszanina najważniejszych enzymów trawiennych trzustki, które są odpowiedzialne za rozkład białek, węglowodanów i tłuszczów.
 
Wytwarzana w żołądku pepsyna oraz uzyskiwana z papai papaina to ważne enzymy w trawieniu białek.
 
Z kolei betaina HCl korzystnie wpływa na procesy trawienia. Enzym diastaza odpowiada za rozkład węglowodanów.
 
A zatem, całkowity proces trawienia wymaga odpowiednich ilości enzymów, odpowiedzialnych za rozkład różnych substancji. Z wiekiem nawet u zdrowych osób zmniejsza się ilość wytwarzanych enzymów, co pogarsza jakość trawienia oraz może być przyczyną nieprzyjemnych objawów, towarzyszących temu stanowi. U osób z grupą krwi A taka sytuacja często występuje bez względu na wiek.
 
Inną przyczyną niedoboru enzymów mogą być niewłaściwe nawyki żywieniowe, spożywanie potraw mrożonych oraz poddawanych obróbce termicznej, pasteryzowanych lub przyrządzanych w mikrofalówce.
 
W każdym z tych przypadków warto wspomóc prawidłowy proces trawienia poprzez zastosowanie enzymów trawiennych w postaci suplementów diety. U osób, stosujących Digestive Enzymes, wykorzystanie innych suplementów diety CaliVita® International jest jeszcze bardziej skuteczne.


 

Digestive Enzymes

Składniki aktywne / 2 tabletki zawierają:
Nasiona kopru włoskiego  -  150 mg
Pankreatyna  -  150 mg
Kurkuma  -  75 mg
Kwas glutaminowy  -  50 mg
Pepsyna  -  35 mg
Bromelaina  -  25 mg
Diastaza  -  20 mg
Proteaza  -  15 mg
Papaina  -  10 mg

Sposób użycia: 2 tabletki dziennie po posiłku lub według zaleceń.

Opakowanie: 100 tabletek

UWAGA!
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt należy przechowywać zamknięty w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
 
Źródło: calivita.com.pl

„Jesteś tym, co jesz”.

Obecnie, powiedzenie to uległo pewnej modyfikacji, aby jeszcze dobitniej odzwierciedlić fakt, że niewłaściwe odżywianie jest przyczyną różnego rodzaju dolegliwości i chorób. Stąd też, powyższa sentencja została sparafrazowana w następujący sposób: "Jesteś tym, co Twoje ciało może wykorzystać z pożywienia". Jednak powinien zostać spełniony jeden warunek, a mianowicie: "Organizm ludzki musi doskonale rozłożyć i przyswoić zawarte w pokarmie składniki odżywcze." Tylko wówczas możemy mówić o ich maksymalnym wykorzystaniu.

Dr Howard Loomis, który całe życie zajmował się zagadnieniem enzymów, ujął kwestię odżywiania w następujący sposób: "Zdrowie człowieka zależy nie tylko od jakości przyjmowanego pożywienia, ale od zdolności organizmu do właściwego rozłożenia, wchłonięcia i wykorzystania składników pokarmowych. Jeśli organizm posiada, oprócz niezbędnych substancji odżywczych, także odpowiednią ilość enzymów, wówczas może czynić cuda".

Gdzie współcześni ludzie popełniają błąd?

Zwierzęta żyjące na wolności czerpią pożywienie tylko z naturalnych źródeł. W efekcie ich organizmy wykorzystują prawie 17 razy więcej enzymów w procesach trawiennych niż ludzie. Jedząc świeże, nie przetworzone pożywienie, dostarczamy organizmowi obecne w nich enzymy, niezbędne do prawidłowego przebiegu procesów trawienia. Spożywając zaś produkty przetworzone: pieczone, podgrzewane, smażone lub duszone, zmuszamy trzustkę do wykonywania ciężkiej pracy - do produkcji własnych enzymów, ponieważ proces przetwarzania żywności niszczy większość zawartych w niej naturalnych enzymów. Bezustanne obciążanie trzustki może doprowadzić do jej wyniszczenia, ubytków energetycznych, a w konsekwencji do powstania poważnych chorób tego narządu.

U ludzi młodych spożycie pieczonej lub smażonej potrawy silnie pobudza trzustkę do produkcji enzymów. Trzustka ludzi starszych, przez lata obciążona pracą, już nie tak łatwo radzi sobie z produkcją enzymów - wytwarza ich zdecydowanie mniej niż w latach dawnej "świetności". Z tego powodu starsze osoby mogą mieć problemy z przyswojeniem niezbędnych składników odżywczych z diety.

"Bez enzymów nie ma życia" - tak twierdzi dr Edward Howell. Konsekwencje niedostatku enzymów można odczuć również wtedy, gdy występuje niedobór witamin, składników mineralnych i aminokwasów, niezbędnych w procesie produkcji enzymów. Należy zawsze wyrównywać te niedobory. W innym wypadku nasze zdrowie jest zagrożone, a powrót do pełnej sprawności znacznie utrudniony. Sprawność układu pokarmowego jest bardzo zróżnicowana u poszczególnych osób. Niektórzy z nas nie mają problemów z trawieniem, inni zaś, u których jest niewystarczająca produkcja enzymów, mogą mieć z tym kłopot. Jednak na szczęście może on być rozwiązany dzięki nowemu produktowi CaliVita® International - Digestive Enzymes.

CVI Europe, CaliNews, wrzesień 2005.

Top