Marek: 663 158 787
Tel.: 13 4939728

Gadu-Gadu: 3118461 Gadu-Gadu: 3118461
biuro@suplementy1.pl

www.noni1.com.pl

www.zdrowsza-woda.eu

XANTHO PLUS

XANTHO PLUS
Producent: CaliVita International
Ilość: 90 kapsułek
Dostępność: W magazynie
BRAK CENY

Xantho PLUS – OWOC BOGÓW - Młody wygląd, witalność i zdrowie!

mangostan-kalivitaXantho PLUS to znakomita formuła unikalnych ekstraktów owocowych, zwłaszcza z owocu mangostan, które dostarczają organizmowi najsilniejsze antyoksydanty, korzystnie wpływające na układ sercowo-naczyniowy, nerwowy, pokarmowy. Chroniąc komórki przed uszkodzeniem, opóźniają efekty starzenia, pomagają zachować młody wygląd, witalność i zdrowie.

Składniki aktywne to ksantony, polifenole, flawonole, terpeny, witaminy, kwas elagowy, antocyjany i inne naturalne składniki, które działając synergicznie, usuwają wolne rodniki, chronią materiał genetyczny przed uszkodzeniem, wzmacniają naczynia krwionośne i siły obronne organizmu.
W dzisiejszym świecie każdego dnia narażeni jesteśmy na szkodliwe działanie smogu, substancji chemicznych, stresu, dymu papierosowego, promieniowania UV, promieniowania jonizującego, ozonu... które negatywnie wpływają na nasze zdrowie. Ww. czynniki przyczyniają się do powstawania szkodliwych wolnych rodników. Dlatego też zapewnienie odpowiedniej ilości związków wykazujących działanie antyoksydacyjne w codziennej racji pokarmowej uważane jest za jeden z podstawowych warunków prawidłowego żywienia i utrzymania dobrego stanu zdrowia.
 
Co może zaoferować Xantho PLUS?

  • mangostanPodstawowym składnikiem produktu jest unikalny owoc pochodzenia azjatyckiego – mangostan zawierający cenne ksantony, które dzięki silnym właściwościom antyoksydacyjnym chronią komórki przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Wskaźnik ORAC (tj. zdolności absorpcji wolnych rodników) dla soku z mangostanu, w porównaniu z innymi owocami jest bardzo wysoki i wynosi ok. 17000. Ekstrakt z owoców mangostanu jest standaryzowany na zawartość alfa - mangostyny (jednego z najlepiej przebadanych ksantonów) i polifenoli. Mangostan pochodzi z Archipelagu Malajskiego, w Azji Wschodniej i zgodnie z legendą został podarowany ludziom przez Buddę, po poznaniu i odczuciu jego dobroczynnego działania. Ze względu na fakt, iż mangostan znany jest jako najbogatsze źródło cennych ksantonów, został okrzyknięty „Owocem Bogów”.

  • zielonaherbataProdukt zawiera również ekstrakt z liści zielonej herbaty, standryzowany na zawartość galusanu epigalokatechiny, o właściwościach antyoksydacyjnych 100 razy silniejszych, niż witamina C i 25 razy silniejszych niż witamina E. Już starożytne zapiski medyczne sprzed ok. 3000 lat p.n.e., określały zieloną herbatę jako napój długowieczności i zdrowia. Zielona herbata zachowuje swoje walory zdrowotne, gdyż jest produkowana z liści świeżych, nie fermentowanych. Największa ilość powszechnie znanych antyoksydantów znajduje się właśnie w zielonej herbacie. Zawiera ona duże ilości polifenoli – przede wszystkim pochodną katechiny, zwaną epigalokatechiną (EGCG) oraz kwas elagowy. Składniki te w złożony sposób wpływają na procesy materii. Jednym z najważniejszych skutków biologicznego działania flawonoidów jest jednak ich zdolność do wiązania wolnych rodników – tj. przejmują one nadmiar energii od pewnych molekuł, w tym wolnych rodników, bez uszkadzania innych cząsteczek.

  • grejfrutEkstrakt z owoców grejpfruta, który jest bogaty w witaminy z grupy B, witaminę E i P, flawonoidy, terpeny. Posiada również całkiem spore ilości witaminy C. Składniki aktywne ze względu na szczególne cechy antyoksydacyjne stanowią ochronę komórek przed działaniem wolnych rodników. Korzystnie wpływają na pracę jelit, wspierają  naturalne siły obronne organizmu oraz zapewniają odpowiednią aktywność witaminy C. Owoc grejpfruta zawiera około 90% wody. Prawdziwa wartość tego owocu o słodko-gorzkim smaku kryje się w osłonkach miąższu i białych resztkach skórek. W miąższu występują karoteny, a głownie likopen, który warunkuje jego zabarwienie.

  • winogrona-kaliwitaKolejne składniki aktywne produktu to ekstrakt z nasion winogron – o wysokiej zawartości proantocyjanidyn, korzystnie wpływających zarówno na komórki, ze względu na działanie antyoksydacyjne, jak i na strukturę naczyń krwionośnych. Winogrona są ogromnie bogatym magazynem aktywnych składników, zwanych resweratrolami. Resweratrole (i stilbeny), jak również inne polifenole, obecne są w naszym życiu i występują jako aktywne składniki suplementów diety. Ich antyoksydacyjne właściwości stały się przedmiotem badań, które zostały zapoczątkowane w 1969 r. w Europie i USA. Udowodniono, że bioflawonoidy uzyskiwane z nasion czerwonych winogron neutralizują znacznie większą ilość różnych rodzajów wolnych rodników, niż znane z właściwości antyoksydacyjnych, tak popularne substancje, jak: selen, cynk czy witaminy A, C, E.

  • granatowocEkstrakt z owoców granata standaryzowany na zawartość kwasu elagowego, doskonałego obrońcy komórek. Granat to także źródło witaminy C, cukrów (8-20%), kwasu cytrynowego (do 9%), tanin, antocjanów, katechin. Owoc granatu to doskonały antyutleniacz, korzystnie wpływa m.in. na funkcjonowanie układu krwionośnego. To również bogate źródło błonnika. Kwas elagowy chroni materiał genetyczny przed uszkodzeniem oraz nasila odtruwające właściwości komórek wątrobowych.

  • borowkaSkład produktu został także wzbogacony o ekstrakt z owoców borówki czernicy i sproszkowane owoce borówki wysokiej – cenne źródło antocyjanów, o znanych właściwościach przeciwutleniających, jak również cukrów, witamin z grupy B, beta-karotenu, witaminy C, garbników katechinowych, glikozydów, kwasów organicznch (np: kwas cytrynowy, bursztynowy), karotenoidów, pektyn. Składniki aktywne borówki wpływają na utrzymanie właściwej struktury naczyń krwionośnych oraz wspomagają pracę narządu wzroku. Borówki zawdzięczają swoją barwę ciemnofioletowym barwnikom, które chronią owoce przed szkodliwymi promieniami UV i zarazkami. Ludzie od dawna wykorzystują tę strategię obronną roślin. Suszone owoce borówki to popularny środek przeciwbiegunkowy o bardzo łagodnym, a jednocześnie skutecznym działaniu. Wiążą w przewodzie pokarmowym toksyny bakteryjne i inne szkodliwe związki, utrudniając ich wchłanianie. Antocyjanozydy czarnych jagód działają stabilizująco na kolagen, który odpowiada za integralność tkanki łącznej. Dzięki zdrowym włóknom kolagenowym skóra zachowuje jędrny i młody wygląd, naczynia krwionośne odpowiednią szczelność, a dziąsła, stawy oraz kości pełną sprawność. Posiadają również korzystny wpływ na mikrokrążenie oczne oraz poprawiają ostrość wzroku, zwiększają zdolności adaptacyjne do ciemności.

Zalety Xantho PLUS:
Xantho PLUS zawiera ekstrakty z owoców, w których została zachowana naturalna harmonia składników czynnych, co wpływa na wzajemny synergizm ich działania i zwiększa ich biodostępność dla organizmu. Składniki aktywne produktu – jako silne antyoksydanty – stanowią dodatkową obronę organizmu przed działaniem wolnych rodników. Chroniąc nasze komórki przed utlenianiem, mogą wspomagać opóźnienie procesu starzenia się organizmu i wpływać korzystnie na układ krążenia.
 
Komu można polecić Xantho PLUS?

  • osobom odżywiającym się nieracjonalnie;
  • osobom nadużywającym alkoholu i niektórych farmaceutyków;
  • osobom starszym;
  • osobom aktywnym fizycznie i wykonującym ciężką pracę fizyczną;
  • osobom mieszkającym w zanieczyszczonym środowisku;
  • aktywnym i biernym palaczom;
  • osobom pracującym w szkodliwych warunkach;
  • wszystkim tym, którzy chcą zapewnić sobie ochronę przed działaniem wolnych rodników.

Xantho PLUS

Składniki aktywne/1 kapsułka:
XanthosteenTM – ekstrakt z owoców mangostanu  -  166,7 mg
(std. 10% -mangostyna, 20% polifenole)
Ekstrakt z liści zielonej herbaty  -  150,0 mg
(std. 45% galusanu epigalokatechiny)
Ekstrakt z owoców grejpfruta  -  25,0 mg
Ekstrakt z nasion winogron  -  10,0 mg
(std. 95% proantocyjanidyn)
Ekstrakt z granatu  -  5,0 mg
(std. 20% kwasu elagowego)
Ekstrakt z owoców borówki czernicy  -  5,0 mg
Sproszkowane owoce borówki wysokiej  -  5,0 mg
 
Opakowanie: 90 kapsułek
 
Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie
 
UWAGA!
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt należy przechowywać zamknięty, w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Źródło: calivita.com.pl


Copyright © 2012 www.suplementy1.pl

Strona ta jest prowadzona, zarządzana i stanowi własność Marka Dubiela, Partnera CaliVita® International. Wyżej wymieniony właściciel witryny ponosi wyłączną odpowiedzialność za poszczególne treści, jak i całkowitą zawartość strony internetowej. CaliVita® International ani żaden z jej oddziałów działających w poszczególnych krajach nie ponoszą odpowiedzialności za taką witrynę. Produkty w ofercie CaliVita®, występujące na tej stronie internetowej, posiadają status suplementu diety, odnoszą się do nich odpowiednie oświadczenia zdrowotne i nie mogą mieć zastosowania oświadczenia medyczne. Żadne oświadczenie, stwierdzenie, opinia lub informacja odnosząca się do któregokolwiek suplementu diety nie mogą zastępować porady lekarskiej.