Your browser is out-of-date.

You need to update your browser to use the site.

Update to the latest version of Internet Explorer
suplementy1.pl

Pakiet Organic Acai

  • Producent: Calivita
  • Ilość: 1 promocja
  • Dostępność: W magazynie
BRAK CENY


Kup 3 sztuki ORGANIC ACAI, a czwartą otrzymasz za 1 grosz! ZAOSZCZĘDŻ 145 ZŁ!

 



 
ORGANIC ACAI - Bogactwo składników odżywczych i sekret długowieczności!
  


Produkt rolnictwa ekologicznego. Ekologiczny sok wytworzony z pysznych jagód acai  wzbogacony - dla jeszcze lepszego smaku - ekologicznymi koncentratami soków z jabłek i czereśni. Jagody acai to bogactwo składników odżywczych, wyróżniające się niezwykłym potencjałem antyoksydacyjnym - jednym z najwyższych wśród owoców! Produkt spełnia rygorystyczne wymagania produkcji organicznej, w której to radykalnie ogranicza się stosowanie wszelkich chemicznych środków ochrony roślin, nawozów syntetycznych czy substancji pomagających w przetwarzaniu. Dzięki temu jest bogatszy w składniki odżywcze oraz skuteczniej działa na organizm.

Organic Acai to nie 30%, nie 60%, ale ... 100% ekologiczny sok wytworzony wyłącznie z pysznych jagód acai z dodatkiem soku z jabłek i czereśni.

Znaczenie jagód acai dla ludności Amazoni:

  • Ludność Amazonii od wieków stosuje owoce acai, które stanowi ich podstawowe pożywienie.
  • Małym dzieciom jagoda acai podawana jest od 6 miesiąca życia.
  • Dzienna porcja jagód acai na osobę dochodzi do 2 litrów miąższu.

W świecie roślin nie znaleziono owocu, który mógłby konkurować z owocami acai pod względem wartości odżywczej i potencjału antyoksydacyjnego. Dlatego została nazwana "superfood"!

Jagoda acai - to najsilniejszy antyoksydant -  jeden z najwyższych wśród owoców i dlatego chętnie sięgają po nie światowe gwiazdy show biznesu!

Owoc acai pod względem wartości odżywczej nie ma sobie równych. Zawiera ponad 3 000 związków biologicznie aktywnych, co warunkuje prozdrowotne działanie na organizm człowieka.

Pochodzi z nietkniętych przez cywilizację terenów Amazonii, gdzie przez tamtejszą ludność nazywana jest „skarbem amazońskich lasów” oraz „sekretem długowieczności". Od wieków bowiem miejscowi mieszkańcy (tubylcy) używają tego owocu zarówno w tradycyjnych kuracjach, jak i w codziennej diecie. Obecnie naukowcy na całym świecie badają pozytywny wpływ owoców acai na organizm człowieka oraz odkrywają coraz to nowsze, cudowne właściwości.
Jagoda acai to owoce palmy Euterpe oleracea wyglądem przypominające borówkę leśną. Są jednak od niej nieco większe i posiadają dużą pestkę.

Acai - rewelacyjny antyoksydant
Właściwości antyoksydacyjne owoców acai są jednymi z ich najbardziej zadziwiających cech. Okazuje się bowiem, że wśród wszystkich owoców to właśnie jagody acai posiadają najwyższy wskaźnik ORAC, określający zdolność do pochłaniania reaktywnych form tlenu. Antyoksydanty pełnią kluczową rolę w walce ze stresem oksydacyjnym – hamują bowiem procesy utleniania i powstawania wolnych rodników, które tworzą się w naszym organizmie na skutek stresu, palenia tytoniu, przyjmowania niektórych leków czy spożywania zanieczyszczonej żywności. Wolne rodniki uszkadzają komórki, przez co niekorzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu i przyspieszają procesy starzenia. To dlatego jagody acai mogą okazać się genialną bronią w walce z wolnymi rodnikami!

Owoc Acai zawiera:

  • cenne antyoksydanty. Należą do nich związki fenolowe, w tym antocyjany, które zapewniają jagodzie acai intensywną, purpurową barwę oraz bioflawonoidy,
  • kolejnym jest kwas elagowy, którego nazwę warto zapamiętać, gdyż jest to cenny składnik roślinny, będący przedmiotem wielu ostatnich badań naukowych,
  • oraz znaczne ilości fitosteroli,
  • oprócz składników antyoksydacyjnych acai to prawdziwa witaminowa bomba! Zawiera witaminę B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), niacynę, a także witaminę C oraz E. Te dwie ostatnie także mają działanie antyoksydacyjne,
  • to również cenne źródło składników mineralnych: żelaza, potasu, fosforu, wapnia,
  • a także aminokwasów,
  • owoce acai zawierają aż 33-krotnie więcej przeciwutleniaczy niż czerwone winogrona i 100 razy więcej niż zielona herbata!

Składniki aktywne jagód acai:

  • korzystnie wpływają na wygląd i urodę oraz figurę,
  • wspomagają ochronę DNA jądrowego i mitochondrialnego przed uszkodzeniami,
  • biorą udział w usuwaniu wolnych rodników tlenowych,
  • wykazują pozytywny wpływ na naczynia krwionośne i serce,
  • dbają o utrzymanie właściwego stężenia cholesterolu i trójglicerydów we krwi,
  • wspomagają utrzymanie prawidłowego stężenia glukozy oraz insuliny we krwi,
  • wykazują korzystny wpływ na układ nerwowy (koncentracja, pamięć, jasność umysłu),
  • przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego,
  • wspomagają układ odpornościowy,
  • korzystnie wpływają na procesy trawienne,
  • dbają o narząd wzroku.
Komu szczególnie polecamy?
  • Wszystkim osobom poszukującym silnego wsparcia antyoksydacyjnego.
  • Osobom chcącym zadbać o urodę, figurę i kondycję.
  • Wszystkim osobom chcącym wspomóc funkcjonowanie układu odpornościowego.
  • Osobom narażonym na codzienny stres związany z pracą lub stylem życia.
  • Osobom w trakcie kuracji odchudzającej.
  • Użytkownikom telefonów komórkowych, komputerów itp.
  • Mieszkańcom dużych aglomeracji, narażonych na zanieczyszczenia powietrza.
  • Osobom preferującym suplementy diety w płynie.
  • Osobom odżywiającym się nieracjonalnie.

Dlaczego warto wybrać Organic Acai CaliVita?
Dzięki swoim niezwykłym właściwościom jagody acai stanowią cenny, podstawowy składnik diety mieszkańców Amazonii. Ich korzystne właściwości potwierdzają również coraz to nowsze badania naukowe. A to z pewnością nie koniec, gdyż świat zachodni odkrył jagodę acai stosunkowo niedawno, a jej kariera dopiero rozpoczyna się!

Ze swoimi niezwykłymi właściwościami antyoksydacyjnymi i odżywczym wpływem na organizm, jagoda acai w pełni zasługuje na miano super owocu! Nam udało się jej cenne właściwości zamknąć w butelce i dziś prezentujemy suplement diety Organic Acai zawierający w składzie 100% soku z jagód acai oraz jabłek i czereśni, pochodzących z organicznych (ekologicznych) upraw, poświadczony certyfikatem! Organic Acai ma naturalny, egzotyczny smak i zapach, a jego formuła sprawia, że jest niezwykle łatwy w dawkowaniu dla całej rodziny! Nie zawiera dodatku cukru, konserwantów, barwników ani aromatów.

Organic Acai prosto z ekologicznych upraw
Badanie przeprowadzone przez naukowców z University of Newcastle w Anglii wykazało, że rośliny uprawiane na farmach ekologicznych zawierają więcej cennych witamin i antyoksydantów, które wspierają funkcje fizjologiczne organizmu! Co więcej, organiczne produkty mają wyższą zawartość składników mineralnych, takich jak np. żelazo.

Dlaczego tak się dzieje? W uprawach ekologicznych znacząco ogranicza się używanie nawozów sztucznych, pestycydów oraz innych chemicznych środków ochrony roślin i przyspieszających wzrost oraz rozwój, przez co proces dojrzewania trwa dłużej, a witaminy i składniki mineralne mają więcej czasu na zgromadzenie się w roślinie.
Ponadto ekologiczny sposób uprawy chroni glebę i jest przyjazny dla środowiska.

Produkt spełnia rygorystyczne wymagania produkcji organicznej, w której to radykalnie ogranicza się stosowanie wszelkich chemicznych środków ochrony roślin, nawozów syntetycznych czy substancji pomagających w przetwarzaniu. Dzięki temu jest bogatszy w składniki odżywcze, skuteczniej działa na organizm oraz zachowuje naturalny, intensywny smak i aromat jagód acai. Ze względu na szybką utratę swoich cennych właściwości odżywczych owoce acai natychmiast po zbiorze są przerabiane m.in. na soki czy przeciery.

Zalety Organic Acai:

  • 100% sok z jagód acai z dodatkiem soku z jabłek i czereśni
  • 100% organiczny,
  • łatwe dawkowanie - płynna postać,
  • idealna również dla dzieci,
  • naturalny, egzotyczny smak,
  • bez sztucznych konserwantów,
  • bez dodatku cukru,
  • bez sztucznych barwników,
  • bez sztucznych aromatów.

Organic Acai – 473 ml
Składnik aktywny/1 porcja (30 ml) zawiera:

25010 mg  -  Organiczny sok z owoców acai (Euterpe oleracea)

 3185  mg  -  Organiczny koncentrat soku z owoców czereśni (Prunus avium)

 3130 mg  -  Organiczny koncentrat soku z jabłek (Malus domestica)

Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 2 łyżki stołowe (30 ml)

UWAGA!

Produkt należy przechowywać w zamkniętym, suchym, chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła, światła, ujemnych temperatur, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Produkt po otwarciu przechowuj w lodówce i spożyj do 45 dni.

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu.
Produkt należy przechowywać zamknięty, w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce.
Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Produkt nie powinien być spożywany przez osoby uczulone na którykolwiek ze składników, produkt nie jest zalecany dla kobiety w ciąży i karmiących piersią.

ACAI - owoc wszech czasów

Stres, nasilenie współczesnych chorób cywilizacyjnych, a zwłaszcza rosnąca w zastraszającym tempie liczba osób cierpiących z powodu alergii… Te wszystkie czynniki sprawiają, że w trosce o nasze zdrowie coraz częściej i chętniej sięgamy po żywność pochodzącą z obszarów położonych z dala od uprzemysłowionego i zanieczyszczonego środowiska… I tak właśnie popularność zyskały owoce ACAI – pyszne jagody bogate w cenne substancje odżywcze, zasługujące na miano owoców wszech czasów!
 
Dla rdzennej ludności Amazonii owoce te – rosnące na osiągających ponad 25 metrów palmowych drzewach – stanowią niemal połowę diety. Mają purpurowe zabarwienie, niemalże regularny kulisty kształt i są nieco mniejsze od znanych nam winogron. Zbiera się je dwa razy do roku, a ich smak można porównać z mieszkanką czerwonego wina i czekolady.
Owoce ACAI są bogate w substancje antyoksydacyjne, witaminy: B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), PP (niacyna), C i E, a także w składniki mineralne: żelazo, potas, fosfor, wapń oraz w niezbędne aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Cechują się wysoką zawartością błonnika i niską zawartością cukru. Owoce natychmiast po zbiorze są przetwarzane na soki, przeciery czy proszek, gdyż w ciągu zaledwie 24 godzin po zbiorze tracą wiele swoich cennych właściwości.

Mieszkańcy Amazonii wykorzystują owoce ACAI do zachowania pięknego wyglądu skóry, wsparcia układu sercowo-naczyniowego, utrzymania właściwego stężenia glukozy we krwi, a także w łagodzeniu objawów menstruacyjnych czy przy niestrawności. Popularność owoców ACAI wciąż wzrasta i cały czas odkrywane są nowe, cudowne ich właściwości. Ostatnie badania sugerują, że wspomagają również redukcję masy ciała!

Czy znasz historię owoców ACAI?
Legenda głosi, że dawno temu jedno z plemion Indian nękała susza i panował straszliwy głód. Ich przywódca, by ograniczyć przyrost populacji, kazał zabijać każde nowo narodzone dziecko. Jednak nie przewidział, że jego córka o imieniu Iaca również urodzi piękną córeczkę, która zgodnie z przyjętym prawem będzie musiała zostać zgładzona. Z powodu utraty swojego maleństwa, Iaca płakała przez trzy dni i trzy noce, aż pewnej nocy usłyszała płacz dziecka. Podążyła za głosem i ujrzała swoją córeczkę w świetle księżyca pod palmowym drzewem. Podeszła do niej, objęła ją, po czym dziewczynka zniknęła. Iaca ze smutku zmarła tej nocy. Następnego ranka ojciec znalazł ją tulącą w ramionach palmowe drzewo, uśmiechniętą i trzymającą ręce ku górze. Podążając za jej dłońmi, spojrzał w górę i zobaczył gałęzie pokryte niezwykłymi owocami. Natychmiast kazał je zebrać i spróbować. Okazało się, że są pożywne i smaczne… W ten sposób plemię przestał nękać głód, a owoce nazwano na cześć córki IACA – czytając litery w odwrotnej kolejności – Acai. Stąd właśnie pochodzi ich nazwa, a niezwykłe właściwości jagód ACAI są wciąż badane przez naukowców…

Źródła:
http://brazilbotanicals.com/the-legend-of-acai.aspx
An Evidence-Based Systematic Review of Acai (Euterpe oleracea) by the Natural Standard Research Collaboration, Journal of Dietary Supplements, 9(2):128-147,2012.
Pacheco-Palencia LA, Mertens-Talcott ST, Jun 2008). „Chemical composition, antioxidant properties, and thermal stability of a phytochemical enriched oil from Açai
(Euterpe oleracea Mart.)” J Agric Food Chem. 56 (12):4631-6.

8 powodów, dla których warto sięgnąć po produkty CaliVita:

  • Bazując już na 20. letnich doświadczeniach naszych wybitnych specjalistów, oferujemy innowacyjne produkty spełniające najwyższe standardy jakości.
  • Surowce naturalne stanowią podstawę w procesie tworzenia nowoczesnych formuł suplementów diety CaliVita®.
  • Oprócz wykorzystywania najnowszych wyników badań naukowych przy opracowywaniu innowacyjnych składów, bazujemy również na wielowiekowej tradycji medycyny ludowej potwierdzającej m.in. skuteczność składników roślinnych stosowanych w naszych preparatach.
  • Zwracamy szczególną uwagę, by zawsze, gdy tylko to możliwe, stosować formy składników aktywnych o jak najlepszej przyswajalności oraz, by poszczególne składniki wywierały synergiczny efekt (wzajemnie wzmacniające działanie) na organizm.
  • Gwarantujemy 100% jakość naszych produktów.
  • Znakomita większość naszych produktów jest wytwarzana w USA, zgodnie z najwyższymi standardami stosowanymi w przemyśle farmaceutycznym.
  • Produkcja podlega rygorystycznej kontroli jakości zgodnie z wymaganiami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej). Wszystkie surowce i produkty są wolne od GMO, zanieczyszczeń, metali ciężkich, jak również spełniają odpowiednie wymogi mikrobiologiczne.
  • Produkty posiadają Certyfikaty FDA (Amerykańskiej Agencji ds. Żywności i Leków), spełniają wymogi określone w przepisach Unii Europejskiej, jak również posiadają pozytywne odpowiedzi na powiadomienia Głównego Inspektora Sanitarnego (GIS).
     

Źródło: calivita

Top