Your browser is out-of-date.

You need to update your browser to use the site.

Update to the latest version of Internet Explorer
suplementy1.pl

SPIRULINA CHLORELLA PLUS

  • Producent: Calivita
  • Ilość: 100 tabletek
  • Dostępność: W magazynie
  • Cena detaliczna: 190,00 zł
  • Nasza cena: 143,00 zł


 
SPIRULINA CHLORELLA PLUS - Naturalne sposoby na odkwaszanie organizmu!
  


Spirulina Chlorella PLUS to idealny preparat dla współczesnego człowieka, zawierający doskonałe gatunki glonów – niebiesko-zieloną algę spirulinę i chlorellę, a także "zieloną żywność" w tym kapustę, szpinak, natkę pietruszki, brukselkę, liście aloesu, brokuły, trawę pszeniczną, liście lucerny siewnej, które wspomagają utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, wykazują działanie odżywcze, oczyszczające, wpływają korzystnie na pracę układu odpornościowego.
 
Przywrócenie i utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej ma szczególnie korzystny wpływ na przebieg wielu procesów biochemicznych zachodzących w organizmie. Sprzyja to regularnej, poprawnej pracy różnych narządów wewnętrznych np. wątroby, nerek, serca, mózgu, a także całego układu immunologicznego. W dzisiejszych czasach odkwaszanie organizmu jest konieczne, by zapewnić mu sprawne i zdrowe funkcjonowanie.
 
Obie algi - spirulina i chlorella:

  • to wspaniałe źródło wielu substancji odżywczych, niezbędnych do wzrostu i odnowy komórek. Duża zawartość wysokiej jakości pełnowartościowego białka (około 60-70%), czyni z nich cenne uzupełnienie diet wegetariańskich. Oferują również zestaw dobrze przyswajalnych witamin oraz składników mineralnych, co korzystnie wpływa na fizyczną i psychiczną kondycję organizmu. Są bogate w witaminy z grupy B, kwas foliowy, fitocyjaniny, chlorofil, beta-karoten (spirulina ma więcej beta-karotenu, niż marchew), witaminę E i błonnik, który wiąże metale ciężkie;
  • kolejnym atutem alg jest łatwo przyswajalny jod, niezbędny do produkcji hormonów tarczycy, które pełnią kluczową rolę w regulacji podstawowej przemiany materii i termogenezy, a przy tym warunkują prawidłowy rozwój oraz funkcjonowanie mózgu i układu nerwowego (w Europie ok. 435 mln. ludzi ma niewystarczające spożycie jodu);
  • niebiesko-zielona alga - spirulina i chlorella - zawierają niezbędny błonnik oraz chlorofil, dzięki którym stanowią idealne uzupełnienie diet odkwaszających i oczyszczających. W ten sposób organizm może pozbyć się substancji, które zaburzają przemianę materii oraz prawidłową aktywność systemu immunologicznego. Chlorofil, nazywany często „skoncentrowaną siłą słońca”, oczyszcza organizm ze zbędnych produktów przemiany materii, reguluje pracę jelit oraz niweluje nieprzyjemne zapachy ciała;
  • przy pomocy diety bogatej w algi podejmowane są także próby wspomagania odchudzania. Stwierdzono bowiem, że niebieskozielona spirulina zawiera substancje chemiczne, które hamują apetyt, a u niektórych osób mogą korzystnie wpływać na poziom glukozy we krwi.


 
Spirulina Chlorella Plus - Skarby natury dla współczesnego człowieka!
  


Obecnie, współczesny człowiek w wyniku ciągłego braku czasu na przygotowanie posiłków w domu spożywa nadmierną ilość pożywienia, szczególnie pochodzenia zwierzęcego, mięsa, węglowodanów prostych, zbyt duże ilości energii oraz tłuszczów. W szybkim tempie rośnie konsumpcja produktów wysoko przetworzonych i żywności typu fast-food, która nie zawiera dostatecznej ilości warzyw i owoców, tylko dostarcza pustych kalorii i duże porcje energii.

Nasza dieta jest zatem uboga w witaminy, składniki mineralne i inne składniki występujące w roślinach, korzystnie wpływające na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. W dłuższym okresie czasu te błędy żywieniowe mogą okazać się niebezpieczne dla zdrowia organizmu, stając się przyczyną zakwaszenia organizmu, braku energii, otyłości, itd. Dlatego warto już dziś poczynić niezbędne zmiany i skorzystać z dobroczynnego działania alg.

Od wieków algi były dla człowieka cennym uzupełnieniem pożywienia, dawały witalność, energię i zdrowie. W dzisiejszych czasach w dobie wysoko przetworzonej żywności i narastającej ekspozycji na toksyny, ich unikalne kompleksowe działanie biologiczne powinno być dla nas nie mniej wartościowe, jak dla Azteków z Meksyku czy plemion zamieszkujących okolice jeziora Czad w Afryce. Przykład Japonii, która na stałe włączyła algi do codziennej diety i należy do krajów o najwyższej długości życia swoich mieszkańców, może być dla nas dobrym przykładem do naśladowania. Nawet jeśli nie zmienimy w pełni naszej kuchni na japońską, to korzystając z dobroczynnego działania alg możemy dłużej cieszyć się życiem, zachować do późnych lat witalność i zdrowie. Algi znajdują się w preparacie Spirulina Chlorella PLUS.

Zalety składników aktywnych Spirulina Chlorella PLUS:

  • witalizują organizm;
  • są źródłem niezbędnych aminokwasów, enzymów, witamin, składników mineralnych, błonnika (który wiąże metale ciężkie) i chlorofilu (który niweluje nieprzyjemne zapachy ciała);
  • posiadają właściwości antyoksydacyjne;
  • wspierają odporność;
  • wykazują właściwości alkalizujące i oczyszczające ze zbędnych produktów przemiany materii;
  • korzystnie wpływają na kondycję organizmu, pracę jelit;
  • stanowią doskonałe uzupełnienie diet m.in. wegetariańskich.

Spirulina Chlorella PLUS to znakomita formuła składników roślinnych, która została stworzona zgodnie ze światowym trendem ,,green foods’’, czyli ,,zielona żywność’’, zawierająca ,,zielone składniki’’ - wykazujące działanie odżywcze, witalizujące, oczyszczające, wspomagające pracę układu odpornościowego oraz zapewniające utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej.

Spirulina Chlorella PLUS:

  • algi spirulina i chlorella – są cennym źródłem witamin (witaminy E, witamin z grupy B, np. B12), składników mineralnych (żelaza, cynku, kobaltu, jodu), łatwo przyswajalnych aminokwasów, beta-karotenu, chlorofilu. Zawierają łatwo przyswajalny jod do produkcji hormonów tarczycy. Wspomagają naturalną odporność, mając korzystny wpływ na fizyczną i psychiczną kondycję organizmu, wspierają pracę jelit. Stanowią znakomite wsparcie w odchudzaniu, są pomocne w procesach odkwaszających i oczyszczających organizm z toksyn (np. metali ciężkich), a także korzystnie wpływają na poziom glukozy i lipidów we krwi;
  • trawa pszeniczna - dostarcza chlorofilu, enzymów, aminokwasów, witamin i składników mineralnych. Pozwala utrzymać równowagę kwasowo-zasadową organizmu, przywraca krwi odczyn zasadowy. Znana jest jako silny detoksykant. Sok wyciśnięty z zielonych pędów pszenicy dostarcza więcej wapnia i witamin z grupy B niż mleko, więcej witaminy C niż owoce cytrusowe i więcej żelaza niż szpinak.;
  • lucerna siewna (alfalfa) – należy do roślin, które produkują największą ilość białka i dlatego we Francji nazywana jest "cudem z pól". Liście lucerny są źródłem wielu cennych składników odżywczych: szczególnie aminokwasów egzogennych, których organizm nie jest w stanie sam wytwarzać, beta-karotenu, witamin: K, C, D, E i witamin z grupy B, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika i minerałów takich jak: wapń, żelazo, fosfor, miedź, potas, magnez, cynk, mangan, jod, selen i kobalt. Posiada właściwości alkalizujące;
  • brokuły, sproszkowany wodorost (Ascophylum nodosum), kapusta, szpinak, natka pietruszki, brukselka, liście aloesu – to niezwykłe bogactwo cennych składników odżywczych;
  • korzeń czarnej rzodkwi i korzeń mniszka lekarskiego - wspomagają pracę układu pokarmowego, w tym prawidłowe funkcjonowanie wątroby.
  • luteina i likopen – posiadają silne właściwości antyoksydacyjne.

Kiedy warto stosować Spirulina Chlorella PLUS?

  • w celu alkalizacji i oczyszczania;
  • jeśli chcesz dostarczyć organizmowi energii;
  • jeśli spożywasz warzywa w małych ilościach;
  • w czasie stosowania diet o niskiej zawartości białka lub diet wegetariańskich;
  • w okresie zwiększonego zapotrzebowania na białko – uprawianie sportów, ciężka praca fizyczna, aktywny tryb życia;
  • jeśli jesteś narażony na działanie negatywnych czynników wynikających z życia w pędzącym świecie (stres, zanieczyszczenie środowiska, palenie papierosów).

Komu szczególnie polecamy?

  • Osobom dbającym o utrzymanie właściwej równowagi kwasowo-zasadowej.
  • Osobom chcącym wesprzeć prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego.
  • Osobom chcącym wspomóc prawidłowe funkcjonowanie wątroby.
  • Wszystkim osobom, w celu wzmocnienia odporności.
  • Dla utrzymania prawidłowego poziomu glukozy we krwi.
  • Osobom będącym na diecie, w trakcie kuracji odchudzającej.
  • Jako wsparcie diety oczyszczającej.
  • Osobom odżywiającym się nieracjonalnie. 
  • W celu uzupełnienia niezbędnych aminokwasów.

Spirulina Chlorella PLUS
Składniki aktywne/1 tabletka zawiera:
Sproszkowana spirulina -  250 mg
Sproszkowana chlorella -  250 mg
Sproszkowana trawa pszeniczna - 100 mg
Sproszkowane liście lucerny siewnej - 100 mg
Sproszkowane nasiona selera zwyczajnego - 15 mg
Sproszkowany wodorost Ascophyllum nodosum - 15 mg
Sproszkowana kapusta - 15 mg 
Sproszkowany szpinak - 15 mg 
Sproszkowany korzeń mniszka lekarskiego - 15 mg 
Sproszkowana natka pietruszki - 15 mg 
Ekstrakt z aksamitki wzniesionej - 10 mg 
(10% estrów luteiny) - 1 mg 
Ekstrakt z pomidora - 10 mg 
(5% likopenu) - 0,50 mg 
Sproszkowane liście brukselki - 10 mg 
Sproszkowany korzeń czarnej rzodkwi - 10 mg 
Sproszkowany liść aloesu zwyczajnego - 5 mg 
Sproszkowane brokuły - 5 mg


Sposób użycia: 1 tabletka dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Opakowanie: 100 tabletek
 
UWAGA!
Osoby mające problemy z tarczycą przed zażyciem preparatu powinny skorzystać z konsultacji lekarskiej.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt należy przechowywać zamknięty, w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.


 
Równowaga kwasowo-zasadowa organizmu a zachowanie zdrowia!
  


Glony – spirulina i chlorella, a także trawa pszeniczna, lucerna siewna oraz opatentowana mieszanina różnych składników roślinnych znakomicie wspomagają utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej, wykazują działanie odżywcze, oczyszczające, wpływają korzystnie na pracę układu odpornościowego.
 
Prawidłowy przebieg procesów życiowych naszego organizmu zależy w dużym stopniu od utrzymania równowagi kwasowo-zasadowej (pH krwi w granicach 7,35-7,45), czyli stanu, w którym zachowany jest swoisty stosunek kationów i anionów w płynach ustrojowych, warunkujący odpowiednie pH.
 
Codziennie w naszym organizmie zachodzi wiele przemian, w wyniku których powstają kwasy, dlatego też nawet w warunkach fizjologicznych istnieje tendencja do zakwaszania organizmu. Utrzymanie odpowiedniego pH wymaga sprawnego funkcjonowania mechanizmów regulacyjnych (np. system buforów krwi i tkanek, wydalanie nadmiaru dwutlenku węgla przez płuca). Jednak mogą się one okazać niewystarczające, gdyż dieta i stresujący styl życia współczesnego człowieka sprawiają, że dochodzi do nagromadzenia w organizmie substancji o charakterze kwaśnym.
 
Na przestrzeni rozwoju człowieka na Ziemi zmieniała się jego dieta. W czasach prehistorycznych (paleolit) dieta składała się prawdopodobnie w 35% z mięsa dzikich zwierząt i 65% z roślin. Na podstawie badań grupa naukowców amerykańskich dokonała analizy diety człowieka z okresu paleolitu pod względem właściwości kwasotwórczych, a następnie porównała ją z dzisiejszą dietą amerykańską. Wykazano, że dieta człowieka z paleolitu była zasadotwórcza, a dieta przeciętnego Amerykanina jest typowo kwasotwórcza.
 
W naszej diecie przeważają produkty spożywcze mające odczyn kwaśny. Stanowią one 80% diety, zaś produkty zasadotwórcze tylko 20%. Najbardziej zakwaszającymi produktami są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (np.: mięso wieprzowe, cukier i produkty zawierające cukier, biała mąka, ryż biały, sery żółte, kawa, herbata i inne). Produkty zakwaszające są bogate w siarkę, chlor i fosfor. Udowodniono również, że diety białkowe, głodówki powodują przesunięcie równowagi kwasowo-zasadowej w kierunku kwaśnym.
 
Objawami przewlekłego zakwaszenia organizmu są m.in.: stałe zmęczenie, bóle głowy, utrata apetytu, apatia, zaburzenia przemiany materii, zły wygląd cery. Długotrwała kwasica prowadzi do powstania wielu zaburzeń: osteoporozy, schorzeń skóry, nadciśnienia tętniczego, cukrzycy i kamicy nerkowej.
 
Dla zachowania równowagi kwasowo-zasadowej w diecie powinny przeważać produkty alkalizujące, czyli bogate w wapń, sód, potas i magnez, do których zaliczamy większość warzyw, owoców, a także inne rośliny. Warto wspomnieć, że u osób odżywiających się dietą mieszaną odczyn moczu jest lekko kwaśny, natomiast u wegetarian – obojętny, a u ludzi jedzących dużo mięsa – kwaśny (pH 5).
 
W celu przywrócenia równowagi kwasowo-zasadowej należy kontrolować stres, zadbać o umiarkowane zwiększenie aktywności fizycznej, a przede wszystkim zmienić swoją dietę wzbogacając ją w produkty spożywcze i składniki aktywne zawarte w suplementach diety o właściwościach alkalizujących. W ofercie CaliVita® pojawił się idealny preparat dla współczesnego człowieka – Spirulina Chlorella PLUS, zawierający glony – spirulinę, chlorellę, a także trawę pszeniczną, lucernę siewną oraz opatentowaną mieszaninę różnych składników roślinnych, które wspomagają utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej, wykazują działanie odżywcze, oczyszczające, wpływają korzystnie na pracę układu odpornościowego.
 
Przywrócenie i utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej ma szczególnie korzystny wpływ na przebieg wielu procesów biochemicznych zachodzących w organizmie. Sprzyja to regularnej, poprawnej pracy różnych narządów wewnętrznych np. wątroby, nerek, serca, mózgu, a także całego układu immunologicznego.
Źródło: calivita.com.pl
 
Źródło: CVI Polska

Top