POLINESIAN NONI
- Producent: Calivita
- Ilość: 946 ml
- Dostępność: W magazynie
- Cena detaliczna: 375,00 zł
- Nasza cena: 282,00 zł
POLINESIAN NONI CaliVita to "żywy" produkt z owocu Noni, gwarantujący najwyższą jakość, 100% naturalnych - biologicznie aktywnych składników owocu Noni, korzystnie wpływających na organizm.
Sok Noni obecny w produkcie Polinesian Noni poddawany jest procesowi liofilizacji, dzięki czemu substancje czynne Noni zachowują swoją pełną aktywność, tak jak w świeżym owocu.
Polinesian Noni to jedyny w Polsce, znakomity "żywy" produkt z całego owocu Noni. Polinesian Noni nie jest pasteryzowany, zawiera liofilizowany sok z owocu Noni wraz z miąższem i zmielonymi pestkami. Dzięki procesowi liofilizacji, sok z owocu Noni zachowuje bogactwo witamin i składników odżywczych oraz ich aktywność biologiczną jak w świeżym owocu.
Czy wiesz, że Gwiazdy Hollywood już dawno odkryły sekret owoców Noni z uwagi na to, że zawsze pragną być w dobrej kondycji oraz wyglądać młodo i pięknie.
Sok Noni piją Madonna, Jennifer Lopez, czy Tom Cruise.
Składniki aktywne Noni:
- oczyszczają i regenerują organizm już na poziomie komórkowym,
- zapewniają prawidłowy przebieg wielu procesów fizjologicznych, zwłaszcza układu immunologicznego i hormonalnego,
- wspomagają proces różnicowania się komórek i nie pozwalają na nieprawidłowe ich podziały,
- wspierają utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi oraz zaopatrzenie komórek i tkanek w substancje odżywcze,
- korzystnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy, trawienie, procesy snu i czuwania,
- chronią nasze komórki przed szkodliwym wpływem wolnych rodników.
Noni (łacińska nazwa Morinda citrifolia) nazywana „ Królową owoców”, występuje na odległych zakątkach, których nie dotknęły skutki rozwoju cywilizacyjnego, a gdzie miejscowa ludność nadal stosuje środki, pochodzące z „apteki natury” w celu wzmacniania i ochrony swojego zdrowia.
Jest rodzimą rośliną Polinezji, Malezji, Australii oraz południowo-wschodniej Azji. Jej korzystne działanie znane jest polinezyjskim mieszkańcom już od ponad 2000 lat, natomiast współczesna nauka zainteresowała się nią niedawno. Ta wiecznie zielona roślina osiąga wysokość 10 metrów. Jednakże to nie ta cecha przykuwa światową uwagę, lecz niewiarygodnie bogaty skład jej owocu.
Jednym z kluczowych składników owocu noni jest prokseronina, niezbędna organizmowi do produkcji kseroniny. W wątrobie prokseronina przekształca się w kseroninę – substancję zapewniającą prawidłowy przebieg wielu procesów fizjologicznych i właśnie w ten sposób noni wspomaga właściwe funkcjonowanie komórek, zwłaszcza układu immunologicznego i hormonalnego.
Każdego dnia jesteśmy narażeni na wiele sytuacji, w których dochodzi do zwiększonego zapotrzebowania na kseroninę. Dzieje się tak np. w okresach spadku odporności, nasilonego stresu, zaburzeń nastroju, podczas nadmiernego wysiłku umysłowego czy fizycznego. Jednak w praktyce prokseroninę dostarczamy wraz z pożywieniem w niewielkich ilościach, natomiast zawartość prokseroniny w owocach noni jest imponująca. Noni zawiera do 40 razy więcej prokseroniny niż dojrzały ananas.
Kolejnym bardzo cennym składnikiem „Królowej owoców” jest damnacanthal, który wspomaga proces różnicowania się komórek i nie pozwala na ich nieprawidłowe podziały.
Ponadto aktywne składniki noni:
- wzmagają produkcję soków trawiennych i w ten sposób wykazują korzystny wpływ na procesy trawienia;
- wpływają także korzystnie na biologiczny rytm snu i czuwania (przystosowanie się do różnych pór dnia), przez zwiększanie w organizmie poziomu serotoniny i melatoniny;
- przez pobudzanie syntezy tlenku azotu (NO), wspomagają utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi oraz zaopatrzenie tkanek w tlen i substancje odżywcze.
Tlenek azotu (NO) pełni w organizmie wiele innych, bardzo istotnych funkcji:
- komórki układu immunologicznego używają go jako pewien rodzaj broni, służący do eliminacji obcych mikroorganizmów;
- reguluje funkcje komórek krwi, ruchy jelit oraz pracę układu rozrodczego;
- pełni rolę neuroprzekaźnika, który wspomaga skuteczną komunikację pomiędzy komórkami nerwowymi;
- ma istotne znaczenie w procesach uczenia się, zapamiętywania i odtwarzania pamięci.
Królowa owoców jest wspaniałym źródłem:
- enzymów,
- witamin,
- składników mineralnych (sód, potas, żelazo, magnez, mangan),
- oraz 18 aminokwasów (w tym aminokwasów niezbędnych, których nasz organizm nie potrafi sam wytworzyć).
Aminokwasy stanowią podstawowy budulec białka – niedobór nawet jednego z nich prowadzi do zaburzeń wielu procesów biochemicznych, dlatego niezwykle ważne jest, by dostarczyć organizmowi odpowiedni zestaw różnych aminokwasów.
Substancje antyoksydacyjne zawarte w owocu noni chronią nasze komórki przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Z kolei obecność witamin wspiera prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Noni cieszy się zainteresowaniem wśród osób, które są zdecydowane zerwać z nałogiem (palenie, alkoholizm, narkomania), ponieważ sprawia, że wczesne, bardzo nieprzyjemne objawy abstynencji są mniej dotkliwe.
Polinesian Noni Juice
Składnik aktywny/30 ml:
Liofilizowany owoc noni
(Morinda citrifolia) – 1000 mg
Sposób użycia: 30 ml soku dziennie ½ godziny przed posiłkiem.
Opakowanie: 946 ml
UWAGA!
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt należy przechowywać zamknięty w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Źródło: calivita.com.pl